Fysik

Integraler i raketligningen. SRP haster

11. december 2011 af hop12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke helt forklare/forstå hvor disse integraler giver det de gør, synetes ikke rigtig jeg kan finde en forklaring nogen steder. Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: Hjælp.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af peter lind

De 2 øverste ∫abdx = ∫ab1*dx = [x]ab = b-a

Der bruges at c = a/b <=> 1/c = b/a  og ln(1/c )= -ln(c)   a, b og c ≠ 0


Svar #2
12. december 2011 af hop12 (Slettet)

Tak for svar :)

Hvorfor er det at du bare må skrive 1 inde i integralet i den øverste? vil du ikke prøve at formulere det med ord?

Det nederste forstår jeg ikke. Er det den med massen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af peter lind

Når der ikke står noget mellem integraltegnet underforstås der et 1 tal. man skriver bare dx i stedet for 1*dx.

Den nederste er en forklaring til hvorfor der skiftes fortegn. Det gøres fordi "indmaden" i logaritmefunktion erstattes med den reciprokke og der gælder  ln(c) = -ln(1/c). Din bemærkning om hvorfor det gøres eraltså  ikke rigtig.


Svar #4
12. december 2011 af hop12 (Slettet)

Thanks! Super duper!


Skriv et svar til: Integraler i raketligningen. SRP haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.