Matematik

Bestem værdien for udtrykkene

12. december 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Forum!

Jeg sidder og laver nogle matematik opgaver og er lidt i tvivl om mine løsninger er korrekte. Så her er udtrykkene, mellemregninger og svarene:

0,22 = 0,2 x 0,2 = (10 x 0,2) (10 x 0,2) = 2 x 2 = 4 derfor 4/100 = 0,04


(-0,2)2 = (-0,2) (-0,2) = 0,04 (- multipliceret med - giver +)

 

-0,22 - her er jeg lost.

 

På forhånd tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2011 af marlborokkk (Slettet)

"-0,222 - her er jeg lost."
her skal du bare se det på den måde, at når det er i anden skal du bare sætte stykker op sådan her:
(-0,22)x(-0,22) og så er det bare at løse den som du har gjort før.

Grunden til dette er at potensen betyder at det er (-0,22)x(-0,22) da den er opløftet i anden og hvis stykker hed 2,363 er det bare så simpelt at stykket hedder (2,36)x(2,36)x(2,36)
 


Svar #2
12. december 2011 af Gmudi (Slettet)

Det forstår jeg godt, men den er stadig lidt mystisk, synes jeg, da man ikke har valgt at sætte 0,2 i parentes. Google giver dette svar: http://www.google.dk/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=-0%2C2%5E2


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. december 2011 af whereab (Slettet)

-0,22 = - 0,2 · 0,2 = -0,04

Pas på med hvordan du bruger lighedstegne. I din første udregning har du sådan set skrevet at  0,22 = 4, hvilket jo ikke er rigtigt


Svar #4
12. december 2011 af Gmudi (Slettet)

Hvorfor er det kun et ''0,2'' som bliver negativt?


Svar #5
12. december 2011 af Gmudi (Slettet)

?


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. december 2011 af whereab (Slettet)

Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du mener

-0,22 = -(0,22) = -(0,04) = -0,04


Svar #7
12. december 2011 af Gmudi (Slettet)

Du har lige svaret på det :)

 

Tak for din hjælp.


Svar #8
12. december 2011 af Gmudi (Slettet)

Så man tager først og regner potensen ud og ganger derefter med minus`?


Skriv et svar til: Bestem værdien for udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.