Matematik

Pythagoras

12. december 2011 af guzbak

Jeg har fået følgende:

Kvadratrod((5x^2)/4) og når jeg regner det ud, giver det noget underligt.

Hvordan kan jeg få det rigtige:

Kvadratrod((5x^2)/4) = (kvadratrod(5)/2)*x

 

Kan bare ikke se, hvordan det skulle give det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af YesMe (Slettet)

Det er forkert. Opstil ligninger ordenligt. Brug √-tegnet på SP-boksen ved Ω-ikon.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2011 af peter lind

kvrod(5x2/4) = kvrod(5)*kvrod(x2) * kvrod(1/4) = kvrod(5)*x*½


Svar #3
12. december 2011 af guzbak

Du forstår vel hvad der står.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2011 af YesMe (Slettet)

Om jeg forstår?

Kvadratrod((5x^2)/4) = (kvadratrod(5)/2)*x

Kan man forstå denne ligning overhovedet? Derfor er det forkert.


Svar #5
12. december 2011 af guzbak

#2

Skal gå fra x^2 + (½*x)^2 til at det giver (kvrt5/2)*x, men det sidste led (som jeg opskrev) giver ikke den ønskede værdi.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da korrekt, som også angivet i #2.

√(5x2/4) = ((√5)/2)·x


Svar #7
12. december 2011 af guzbak

Ja, tak :) har fundet ud af det nu.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.