Matematik

Differential regning

12. december 2011 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find ved hjælp af differentialkvotient steder med vandret tangent (f^' (x)=0) for funktionen

f8 (x)=x3-3x2-9x+2     f8’(x) = 3x2 – 3 · 2x - 9
 

f’(x) = 0                    0 = 3x2 – 3 · 2x - 9                    x = ?, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det :-(


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Løs nu ligningen f'(x) = 0 . Det er en 2.-gradsligning i x,

3x2 -6x -9 = 0 , eller

x2 -2x -3 = 0


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.