Fysik

Lineære svækkelseskonstant

13. december 2011 af jazzoz - Niveau: A-niveau

Hej allesammen:)

Når man skal finde den lineære svækkelseskonstant for et stof gør man så følgende?

I=Io*e^(-u*x)

 

hvor I er strålingens intensitet efter stoffet har passeret materiale

og Io er intensiteten inden passagen af stoffet

u er den lineære svækkelseskonstant

og x er tykkelsen af stoffet


Problemet er bare at når jeg solver denne på min lommeregner for 0,04 cm molybdæn så får jeg svaret til at være 54,5 cm^-1 men kan det virkelig passe - det virker til at være ret højt? 

Venlig Hilsen

Jacob


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2011 af mathon

           

                                 I = Io·e·x

                                 Io / I  = eµ·x

                                 ln(Io / I) = µ·x

                                 µ = ln(Io / I) / x


Svar #2
13. december 2011 af jazzoz

Okay tak :) 

 

 


Skriv et svar til: Lineære svækkelseskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.