Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SKRÅ KAST - numerisk løsning HJÆLP! :'-(

13. december 2011 af Buller-93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er igang med at skrive SRP om emnet "Det skrå kast med luftmodstand".

Jeg skal nu lave en model hvor  luftmodtanden er v^2 

Jeg skal dermed løse differentialligningerne 

m*vx'= -D * (kvad(vx^2 + vy^2) * vx     og   m*vy' = -m * g - D* (kvad( vx^2 + vy^2) * vy

Da både vx og vy optræder i begge ligninger, så bliver jeg nødt til at løse dem NUMERISK...

MIT STORE PROBLEM:
Det eneste jeg ved er at numerisk løsning betyder at det bliver en tilnærmet løsning.. 
Hvad skal jeg gøre? Jeg tror at jeg skal bruge programmet Modellus..

Håber virkelig at i vil hjælpe, jeg har rigtigt svært ved det..

På forhånd tak. 


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

Det simpleste er at erstatte den aflede med differenskvotien. Deraf kan du så finde hastighed et kort stykke tid senere, hvorfra du så gentager processen.

Altså (vx(t+Δt) - wx(t))/Δt = f(vx,vy) og deraf vx(t+Δt) = vx(t)+f(vx,vy)Δt  der gælder en tilsvarende ligning for vy


Svar #2
13. december 2011 af Buller-93 (Slettet)

Tak for svaret Peter Lind.

Men er det noget jeg skal skrive ind på Modellus? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. december 2011 af peter lind

Jeg kender ikke modellus. Rent faktisk kan den indeholde funktioner til nunerisk integration


Skriv et svar til: SKRÅ KAST - numerisk løsning HJÆLP! :'-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.