Matematik

Cirklens ligning

14. december 2011 af Munjas (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa alle.

Har lidt svært ved denne opgave, selvom den skulle være såre simpelt. Måske har jeg gjort noget forkert?

En cirkel er givet ved ligningen: x^2 + 4x + y^2 - 8y = 5

a) Bestem cirklens radius og centrum:

Tager udgangspunkt i cirklens ligning: (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2

(x - 2)^2 + (y - 4)^2 = 5+ 4 + 16

(x - 2)^2 + (y - 4)^2 = 25

(x - 2)^2 + (y - 4)^2 = 5^2

 

Dvs. C: (-2, 4) og r = √25

b) Beregn koordinaterne til cirklens skæringspunkter med x-aksen:

Er det bare at tage y = 0 og derefter sætte det ind i cirklens ligning: (x - 2)^2 + (y - 4)^2 = 5^2 , og derefter isoler x?

 - Her vil jeg meget gerne have hjælp til hvordan man gør det i hovedregning. Den hedder vel x plus-minus fordi den skærer 2 steder?

 

Mvh. Mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af peter lind

Hvis ikke den oprindelige ligninger forkert har du en fejl. Du skulle (x+2)2, hvilket så giver x koordinaten -2, som du selv angiver.

Ad b.  ja


Svar #2
14. december 2011 af Munjas (Slettet)

Ahhh ja selvfølgelig #1.

Kan du hjælpe mig med det sidste stykke i b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af mathon

b)

     alle punkter på x-aksen har y-koordinat 0

          dvs
                          (x - 2)2 + (0 - 4)2 = 25


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2011 af mathon

efter din korrektion
                         

                              (x + 2)2 + (0 - 4)2 = 25

 

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.