Fysik

nv eksamen!!! solvarmeanlæg

14. december 2011 af devil19 (Slettet)

Håber der er nogen der kan hjælpe..har eksamen imorgen!

oplysninger der er givet i opgaven:

 Vands densitet = 1000 kg/m3

E= m*c*( Tslut- Tbegynd)

solfangeranlægget i Marstal på Ærø er verdens største anlæg. Solfangerens areal er 18 365 m2

til lagring af varmen er der bygget et damvarmlager med 10000 m3 vand.

på en solrig dag er den globale indståliing 8400 Wh7m2

opgaver:

-Gør kort rede for hvordan man eksperimentelt kan finde globalstrålingen en bestemt dag.

 -Hvor meget energi modtager solvarmeanlægget i Marstal på den solrige dag

- beregn vandet masse i damvarmelageret.

Jeg kender ik T start og Tslut hvordan finder jeg det uden at lave forsøg?

- den modtagne energi tænkes lagret i damvarmelageret, idet forbruget den pågældende dag sættes til nul. beregn under denne forudsætning temperaturstigningen i lageret.

- I virkeligheden er temperaturstigningen mindre. angiv nogle mulige årsager til dette

har mest brug for hjælp til de to sidste!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af peter lind

Du behøver ikke at kende Tstart eller Tslut. Der spørges om Tslut-Tstart. Den kan findes af formlen i din 4 linje.

Solvarmeanlæg indfanger ikke al energi, der kommer fra solen. Endvidere sker der varmetab til omgivelserne.


Svar #2
14. december 2011 af devil19 (Slettet)

skal jeg så isolere t slut og t start..og hvis ja så hvordan..?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2011 af peter lind

Nej du skal isolere Tslut - Tstart = ΔT 


Svar #4
14. december 2011 af devil19 (Slettet)

øh..hvordan vil formlen så se ud..og hvilke tal skal bruges hvor??

pleeease hjælp jeg ska op i det imorgen og har stress på

 


Svar #5
14. december 2011 af devil19 (Slettet)

er der ingen der ka hjælpe??

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2011 af peter lind

Du har selv skrevet E= m*c*( Tslut- Tbegynd) , E og m har du selv beregnet i den foregående del af opgaven, c må du slå op i en tabel. Tslut-Tbegynd er det du skal finde.


Svar #7
14. december 2011 af devil19 (Slettet)

taaak for hjælpen...og er færdig..jeg tror bare jeg tager det som det kommer..men mange taak :)


Skriv et svar til: nv eksamen!!! solvarmeanlæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.