Matematik

Promille? fra eksamen december 2011

15. december 2011 af sejreje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når en mand drikker et antal genstande inden for et kort tidsrum, kan promillen beregnes
efter følgende formel:

 

Promille =  12 *antal genstande

                  0,68 *mandens vægt i kg

 

Ifølge færdselsloven er grænsen 0,5 promille.

a) Hvilken promille får en mand på 70 kg efter at have drukket 5 genstande?
Hvor mange genstande skal en mand på 70 kg drikke for at nå promillegrænsen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

I begge tilfælde skal du indsætte de oplysnigner du får. I del et får du vægt og antal genstande. Promillen er nu let at regne.

I del to er antal genstande din ubekendte. Indsæt i formlen og isoler din ukendte.


Svar #2
15. december 2011 af sejreje (Slettet)

hmm jeg ville bare  gerne se om jeg har gjort det rigtig. jeg var op i eksamen i fredags nemlig. jeg er i tvivl om jeg har regnet det rigtig. thats all.

det noget med jeg skal 0.5= 12*x/0.68*70? den sidst..

den første giver hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af Hejsan111 (Slettet)

Den første ca. 1.26 promille

Og ja det er rigtigt, det du gør i del 2. Isoler x i denne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvordan kommer den så til at se ud når man har isoleret x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Og hvad siger du for at få 1,26 i promillen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I a) beregner man promille = 12·5 / (0,68·70)

I b) løser man for antal genstande x: 0,5 = 12·x / (0,68·70) , så x = 0,5·0,68·70 / 12 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

b) jeg regner det ud og får 1,98? er det så en eller to genstande


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det må man da kalde 2 genstande.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2015 af Lortehenrik (Slettet)

Hvor kommer tallet 12 fra? 

Og hvor kommer 0,68 fra?


Skriv et svar til: Promille? fra eksamen december 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.