Fysik

Strålegang i glasklods

15. december 2011 af Drix1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, håber på lidt hjælp til de her to opgaver, som jeg ikke selv kan løse.

Link til opgavens figur: http://books.google.dk/books?id=riSKiw9b3fUC&pg=PA76&lpg=PA76&dq=str%C3%A5legang+i+glasklods&source=bl&ots=bsCX8P0Rnf&sig=oocHlXWX8CgWS9s6H3JzmRGdn-8&hl=da&sa=X&ei=NCvqTv31Oe754QSrk-3iCA&ved=0CCwQ6AEwAg#v=onepage&q=str%C3%A5legang%20i%20glasklods&f=false

Figuren viser en glasklods, som rammes af en lysstråle. Glassets brydningsindeks er 1,50.

- Beregn størrelsen af sideforskydningen s, når klodsens bredde b er 1,00 cm.

- Vis, at sideforskydningen s er proportional med tykkelsen b

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

 

                                                                   a = (d/cos(b))·sin(i-b)

   a er parallelforskydningen
   d er glastykkelsen
   b er brydningsvinklen
   i er indfaldsvinklen

 

                                                                   a = (sin(i-b)/cos(b)) · d  = k·d


Svar #2
15. december 2011 af Drix1000 (Slettet)

Okay, mange tak.

Kan det passe, at s = 0,18


Skriv et svar til: Strålegang i glasklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.