Matematik

Opg. 4,7 i matematik-prøve fra 2000

15. december 2011 af kiraaida (Slettet)

Hej alle! Er der nogle der lige kan hjælpe mig? Det er om en opgave i matematik-afgangsprøven fra December 2000 "Ski", opg. 4,7:

Angiv en ligning, som ved vindhastigheden v=16 m/s bestemmer kuldefølelsens sammenhæng med målte temperaturen.

Alle indput kan hjælpe!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Er der mere fra opgaven end blot v=16m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2011 af nielsenHTX

du er nød til at skrive hele opgaven ind hvis vi skal hjælpe, vi andre har ikke lige den opgave foran os.


Svar #3
15. december 2011 af kiraaida (Slettet)

Nu får i hele opgaven, men der er meget der ikke lige høre med:

 

Rasmus bor i en by, der ligger 1860 m over havet. Toppen af de bjerge, hvor han står på ski, ligger 3330 m over havet.

4.1         Hvor stor er højdeforskellen mellem byen og bjergtoppen?

Første dag Rasmus er på ski er temperaturen -8 grader C i byen. Temperaturen falder 0,5 grader C for hver 100 m man kommer op.

4.2         Hvilke temperatur er der på bjergtoppen?

Tabellen herunder viser, hvordan temperaturen føles ved forskællige vindmodstande:

             Målt temperatur---->       0¤ C   |    -5¤C  |  -10¤C  | -15¤C  | -20¤C 

      Vindens hastighed (lodrat)     

              2 m/s                         -2¤C   |   -7¤C  |  -12¤C  | -17¤C  |  -23¤C

              7 m/s                          -11¤C | -17 ¤C | -25 ¤C | -32 ¤C |  -38 ¤C

             11m/s                          -16 ¤  | -23 ¤   | -31 ¤    |  -38 ¤  |   -46 ¤

             16 m/s                          -18¤  |  -26¤   |  -34¤    |  -42¤    | -49¤

             20 m/s                         -19¤   |  -28¤   |   -36¤   |  -43¤    |  -52¤

 

4,3 Hvilke temperatur føles, når målte temperatur er -5 ¤C og vindhastigheden er på 16 m/s?

4,4 og 4,5 er ikke interasante så dem springer jeg lige over...

Tabellen over sammenhængen mellem vindhastigheden og følelsen af kulde er udarbejdet ved experimenter. Sammenhængen kan tilnærmelsesvis beskrives ved formlen:

c=(T-33)*(0,48+0,45*√v-0,044*v)+33       (c=den følte temperatur i ¤C, T=den målte temperatur i ¤C, v=vindhastighed i m/s)

4,6  Beskriv overensstemmelsen mellem tabellen og ligningen, når den målte temperatur er -5¤C, og vindhastigheden variere fra 2 m/s til 11 m/s.

Ved en konstant vindmodstand er kuldefølelsen alene afhængig af den målte temperatur.

4,7  Angiv en ligning, som ved vindhastigheden v=16 m/s bestemmer kuldefølelsens sammenhæng med den målte temperatur.

4,8 Beskriv denne lignings graf. 

                                                              

                                     


Skriv et svar til: Opg. 4,7 i matematik-prøve fra 2000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.