Matematik

trekant. me like.

15. december 2011 af Finneberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. jeg sidder med en problem som jeg ikke kan løse.

opgave vedhæftet.

 

altså ved at lave en vinkelhalveringslinje Vc, deler vi c i to og hver vinkel på så være 40 grader.

så må vinklen i trekant CBVc være B = 60, C = 40, og Vc = 80

Men når jeg så laver Hc så ved jeg at der er vinkel som vinkelret = 90 grader.

Altså må trekant HcCVc være C = ukendt. Hc = 90 (da den er vinkelret.) og Vc være 100 grader, ( da vinkel ACVC er graderne A=40, C=40 (vi havde jo delt den) og Vc = 100 grader.

Jeg skal finde vinklen ml. Hc og Vc. Men trekant HcCVc er graderne: Vc = 100 grader, Hc = 90 grader og det er allerede for meget.

need help. 

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af mathon


      vinklen mellem hc og vC er 10º

...........

            den trekant, hvori vC er A's modstående side er ligesidet med vinklerne

                                40º      40º    og   100º

            i den retvinklede trekant, hvori vC er hypotenuse og hc er katete, er vinklen mellem hc og vC 10º


Svar #2
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Men I den retvinklede trekant hvor Vc er hypotunusen og hc er katete der passer vinklerne da ikkesaammen.

da Vc = 100 grader

og Hc = 90 grader.

Det er der mit problem ligger.

 

Men hvad er din udregning til at få de 10 grader du snakker om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af mathon

 

              80º          90º        10º


Svar #4
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

så vinkel Vc i trekant HcCVC er 80 grader?

jeg kan stadig ikke se hvordan du får de grade tal.



da du selv siger i #1 d

en trekant, hvori vC er A's modstående side er ligesidet med vinklerne

40º      40º    og   100º

hvordan kan du se at vinkel Vc bliver om til 80 grader.

når du sætter højden Hc ind ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af mathon

nabovinklen til en vinkel på 100º er 80º


Svar #6
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Den trekant hvor vi har 100 grader, har vi også en vinkel på 90 grader. ifl. mit hovede.

Trekanten som hedder BCVc har vinklerne B=60, C=40 og Vc=80.

Så må graderne i trekant VcChc være for Vc 100 grader, hvor du siger den er 80.

Du kan ikke tegne det eller noget, for tror ikke jeg helt forstår det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2011 af mathon

             "Den trekant hvor vi har 100 grader, har vi også en vinkel på 90 grader. ifl. mit hovede"

              hvilket er vrøvl, da vinkelsummen kun er 180º


Svar #8
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Ja det er jo det jeg siger i #0.

det er jo derfor jeg skrev.

 

Du har ikke mulighed for at tegne det eller noget.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2011 af mathon

 

                 ...det kan de fleste i folkeskolens 9. klasser finde ud af at tegne


Svar #10
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

Jeg har en trekant ABC.

A = 40

B = 60

C = 100.

Hvis vi deler C med Vc får vi to trekanter, hvor C = 40 grader.

ACVc og BCVc

Hvor vinklerne i ACVc er:

A = 40

C = 40

Vc = 100

og i BCvc er vinklerne:

B = 60

C = 40

Vc = 80

 

Hvis jeg laver højden hc. får jeg igen 2 trekanter, nemlig AChc og HcCVC.

I trekant AChc er vinklerne.

A = 40.

hc = 90 

C = 50 

 

Og i trekant hcCvc er vinklerne:

hc = 90

C = ?

Vc = 100 (da trekanten ved siden af 80 grader, og ved en vandret linje er 180grader)

 

 

Nu har jeg skrevet det hele af mine oplysninger.


Svar #11
15. december 2011 af Finneberg (Slettet)

det lige meget har opfattet det nu.

men tak for hjælpen du.


Skriv et svar til: trekant. me like.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.