Matematik

matematik-prøve fra 2000 om Ski

16. december 2011 af kiraaida (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle! Er der ikke en der kan hjælpe mig med 4,7?

Her kommer hele opgaven:

Rasmus bor i en by, der ligger 1860 m over havet. Toppen af de bjerge, hvor han står på ski, ligger 3330 m over havet.

4.1         Hvor stor er højdeforskellen mellem byen og bjergtoppen?

Første dag Rasmus er på ski er temperaturen -8 grader C i byen. Temperaturen falder 0,5 grader C for hver 100 m man kommer op.

4.2         Hvilke temperatur er der på bjergtoppen?

Tabellen herunder viser, hvordan temperaturen føles ved forskællige vindmodstande:

             Målt temperatur---->       0¤ C   |    -5¤C  |  -10¤C  | -15¤C  | -20¤C

      Vindens hastighed (lodrat)    

              2 m/s                         -2¤C   |   -7¤C  |  -12¤C  | -17¤C  |  -23¤C

              7 m/s                          -11¤C | -17 ¤C | -25 ¤C | -32 ¤C |  -38 ¤C

             11m/s                          -16 ¤  | -23 ¤   | -31 ¤    |  -38 ¤  |   -46 ¤

             16 m/s                          -18¤  |  -26¤   |  -34¤    |  -42¤    | -49¤

             20 m/s                         -19¤   |  -28¤   |   -36¤   |  -43¤    |  -52¤

4,3 Hvilke temperatur føles, når målte temperatur er -5 ¤C og vindhastigheden er på 16 m/s?

4,4 og 4,5 er ikke interasante så dem springer jeg lige over...

Tabellen over sammenhængen mellem vindhastigheden og følelsen af kulde er udarbejdet ved experimenter. Sammenhængen kan tilnærmelsesvis beskrives ved formlen:

c=(T-33)*(0,48+0,45*√v-0,044*v)+33       (c=den følte temperatur i ¤C, T=den målte temperatur i ¤C, v=vindhastighed i m/s)

4,6  Beskriv overensstemmelsen mellem tabellen og ligningen, når den målte temperatur er -5¤C, og vindhastigheden variere fra 2 m/s til 11 m/s.

Ved en konstant vindmodstand er kuldefølelsen alene afhængig af den målte temperatur.

4,7  Angiv en ligning, som ved vindhastigheden v=16 m/s bestemmer kuldefølelsens sammenhæng med den målte temperatur.

4,8 Beskriv denne lignings graf.

Tak på forhånde
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af Moderatoren

4.1 kan du da godt? Trække 2 tal fra hinanden?

 

4.2 Temperaturen falder vist med 0.5 for hver 100 m.

 

4.3 Der skal du vist tjekke en tabel.

 

Find mere inspiration og hjælp til din opgave om FSA december 2000 lige her


Svar #2
16. december 2011 af kiraaida (Slettet)

Som sagt er det kun opgave 4,7 jeg ikke kan finde ud af, resten af opgaverne er bere med i opgaven og måske et led i en konklution....


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af Moderatoren

Sorry, det havde jeg ikke lige set!


Svar #4
16. december 2011 af kiraaida (Slettet)

men kan du hjælper mig?


Skriv et svar til: matematik-prøve fra 2000 om Ski

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.