Matematik

NULPUNKTER

16. december 2011 af snacksnack (Slettet)

NULPUNKTER 
Hej, jeg skal til eksamen på mandag og lidt i tvivl omkring noget angåede nulpunker
jeg er godt klar over at en funktion som f(c)=x^2-5x+4, har tegnene a = 1, b=5 og c = 4.
Men hvis den istedet hed x^3 hvad ville a så være? stadig bare 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af nielsenHTX

et 3.grads polynomium skrives generelt som

ax3+bx2cx+d

altså fx hvis f(x)=x^3-5x+4

er a=1 c=-5 og d=4


Svar #2
16. december 2011 af snacksnack (Slettet)

okay tak. men hvis jeg så har en funktion der hedder x^3+x^2-2x hvad er a,b,c så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2011 af nielsenHTX

#2

a=1 b=1 c=-2 d=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af Tyrael (Slettet)

f(x) = 1·x3+1·x2-2x

a = 1

b = 1

c = -2


Svar #5
16. december 2011 af snacksnack (Slettet)

Super tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2011 af whereab (Slettet)

Men du kan ikke bruge diskriminantformlen til at finde nulpunkter i et 3. gradspolynomium, hvis det er det du tænker på. Der vil man normalt faktoriserer.


Svar #7
17. december 2011 af snacksnack (Slettet)

hvad er a så når fkt hedder 1/2x^3+x^2-4x? 0,5??


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2011 af Tyrael (Slettet)

#7

Lige præcis. 

f(x) = 1/2·x3+1·x2-4x

a = 1/2

b = 1

c = -4

Man skal altid være opmærksom på fortegnet. Når der ikke står noget foran x, er tallet altid 1, fordi

1·x = x

el. 

1·x= x2

... osv...


Skriv et svar til: NULPUNKTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.