Matematik

SRP: Den logistiske differentialligning

16. december 2011 af majr000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis nogen har en detaljeret gennemgang af løsning af den logistiske differentialligning vha. separation af de variable, må i meget gerne lægge den op! 

Jeg er gået i stå to steder i udledningen af løsningen.


Svar #2
16. december 2011 af majr000 (Slettet)

Jeg har kigget på den, men kan ikke få den til at passe med den måde jeg gør det på :(


Svar #3
16. december 2011 af majr000 (Slettet)

I filen kan i se hvor jeg har problemer

Vedhæftet fil:Lol.doc

Svar #4
16. december 2011 af majr000 (Slettet)

Dokumentet der er vedhæftet her, er mere overskueligt. Jeg har markeret problemerne med rødt. Håber der er nogle der kan hjælpe! (:


Svar #5
16. december 2011 af majr000 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Lol.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2011 af peter lind

"Der integreres. Der er noget. der ikke stemmer ": Hvad stemmer ikke? Det er da godt nok.

nedenunder forklar.

Hvis der menes det lige ovenover bruges at ln(a/b) = ln(a)-ln(b)

Hvis det er det nedenunder bruges at eksponentialfunktionen og logaritmefunktionen er hinandens invers altså ln(a) = b <=> a = eb

Det næste forklar. y isoleres ved at dividere ligningen med højre side og gange ligningen med.

Den sidste e-bk/a/a  er et arbitrært tal fordi k er et arbitrært tal


Svar #7
16. december 2011 af majr000 (Slettet)

Tusind tak (:

Men jeg kan altså ikke få (integraletegn)1/b-ay til at give (-1/a)ln(|b-ay|) .. :( (som jeg har skrevet foroven med rødt)

Når jeg integrerer udtrykket får jeg derimod: y/b-ay :(

 

- Du kan vel ikke forklare mig omskrivningen jeg har markeret med rødt foroven?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2011 af peter lind

Du mangler nogle parenteser. Hvis du bruger substitutionen t = b-ay    dt= -ady  får du ∫(b-ay)-1dy  = -∫t-1dt/a


Svar #9
17. december 2011 af majr000 (Slettet)

Jamen jeg bruger jo ikke den substitution? Der er ikke nogle t'ere med i bogens udregninger..

 

Og parenteser? Hvor.. Der hvor jeg siger det ikke stemmer? .. Hmm har lige lagt nogle TI-udregninger ind.. De siger hvert fald det ikke stemmer, også selvom jeg satte parenteser

Vedhæftet fil:Lol.doc

Svar #10
17. december 2011 af majr000 (Slettet)

Dette dokument er vidst lidt mere overskueligt. Skriv evt. i dette og tjek mine TI-udregninger i det andet (:

Vedhæftet fil:NY.doc

Svar #11
17. december 2011 af majr000 (Slettet)

Der hvor jeg siger det ikke stemmer manglede der bare et gangetegn -.- Så deter der styr på nu :D

 

Det går frem af hehe :b

 

- Men der er stadig nogle ting jeg ikke lige kan få til at fungere. De er markeret med rød i det vedhæftede dokument

Vedhæftet fil:NY.doc

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2011 af mathon

se evt.
 

Vedhæftet fil:udledning_25.doc

Svar #13
17. december 2011 af majr000 (Slettet)

Nogen der kan forklare mig hvorfor e^-bx bliver til c?


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2011 af peter lind

Det gør det heller ikke. Det er C1/b der kaldes C


Svar #15
18. december 2011 af majr000 (Slettet)

Og hvorfor gør den det?


Svar #16
18. december 2011 af majr000 (Slettet)

i mine udregninger er det (1/a)*e^-bx der bliver til c :/


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. december 2011 af peter lind

#14 Det er jo blot en omdøbning af nogle konstanter, som foretages af praktiske grunde. Det er mere bekvemt at have en konstant end 2.

#16 så har du regnet forkert.

 


Svar #18
18. december 2011 af majr000 (Slettet)

Nej, det har jeg ikke. Tallene stamme fra en matematisk lærebog, hvor jeg blot skal sætte ord på hvad der sker!


Svar #19
19. december 2011 af majr000 (Slettet)

Kan man ikke gøre det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. december 2011 af peter lind

Jeg har ikke gået det hele efter i detaljer igen, da jeg går ud fra at det er stort set det samme som tidligere.

Det ser særdeles fornuftigt ud.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.