Matematik

Løsningskurve

17. december 2011 af Bfnis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, jeg er igang med SRP og det eneste jeg mangler er det her spørgsmål, og jed ved ikke hvordan jeg skal regne det ud, håber nogen kunne hjælpe ? :)

I en by med 90000 indbyggere bliver 150 individer smittet med lungepest. Modellens parametre er estimeret til a=7,14•10 ^ -6  dag ^ -1 og b=0,357 dag ^ -1

1) Vis løsningskurverne for disse valg af parametre.

2) Hvornår topper epidemien og hvor mange vil ifølge modellen dø under epidemien?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kender modellen og dens parametre, kan man tegne grafen for modellens kurve. Ligeledes kan man finde maksimum for for modellens vækst og beregne andre størrelser ud fra modellen.


Svar #2
17. december 2011 af Bfnis (Slettet)

jamen hvilken formel/formler er det jeg skal bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det må vel fremgå af opgaven, hvilken model man skal benytte; men da du ikke har formuleret hele opgaven, kan vi ikke hjælpe på det punkt.


Svar #4
19. december 2011 af Bfnis (Slettet)

Opstil SIR-modellen til beskrivelse af en epidemi. Forklar hvordan man numerisk kan finde tilnærmende løsninger til differentialligningerne i modellen  og løs opgaverne

i en by med 90000 indbyggere bliver 150 individer smittet med lungepest. Modellens parametre er estimeret til a=7,14•10 ^ -6  dag ^ -1 og b=0,357 dag ^ -1

1) Vis løsningskurverne for disse valg af parametre.

2) Hvornår topper epidemien og hvor mange vil ifølge modellen dø under epidemien?


Skriv et svar til: Løsningskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.