Matematik

SRP!

17. december 2011 af Logisk (Slettet)

Følgende er et eksempel p °a tilfældet kvadrater lig med rødder. “Et kvadrat er lig med fem rødder af det samme”; roden af kvadratet er fem, og kvadratet er femogtyve, som er lig med fem gange dets rod.
Du siger “en tredjedel af kvadratet er lig med fire rødder”; s °a er hele kvadratet lig med tolv rødder; det er et hundrede og fireogfyrre; og dets rod er tolv.
Eller du siger “fem kvadrater er lig med ti rødder”; s °a er et kvadrat lig med to rødder; roden af kvadratet er to og dens kvadrat er fire.
P °a denne m °ade bliver kvadraterne, hvad enten de er mange eller f °a (dvs. ganget eller divideret med et vilk °arligt tal), reduceret til et enkelt kvadrat; og det samme gøres med de rødder som svarer til dem; det vil sige at de reduceres i samme forhold som kvadraterne.
Ang °aende tilfældet kvadrater lig med tal: for eksempel siger du “et kvadrat er lig med ni”; s °a er det  ´et kvadrat og dets rod er tre. Eller “fem kvadrater er lig med firs”; s °a er  ´et kvadrat lig med en femtedel af firs, som er seksten. Eller “halvdelen af kvadratet er lig med atten”; s °a er kvadratet seksogtredive og dets rod er seks.

 

Er der nogen der ville forklar ? :S 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første sætning udtrykker ligningen x2 = 5x ⇒ x = 0 ∨ x = 5

Den andensætning udtrykker x2/3 = 4x


Svar #2
17. december 2011 af Logisk (Slettet)

Kunne du måske prøve at uddybe dig :S ? 
 

Det eneste jeg forstår er dette : 

kvadratet er femogtyve, som er lig med fem gange dets rod. 

√25 = 5 

..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men  det står der ikke. Der står x2 = 5x. (Kvadratet (x2) er lig med 5 gange dets rod (5x)).

Den anden: x2/3 = 4x ⇒ x2 = 12x ⇒ x = 0 ∨ x = 12

Den tredje: 5x2 = 10x ⇒ x2 = 2x ⇒ x = 0 ∨ x = 2


Svar #4
18. december 2011 af Logisk (Slettet)

Okay TUSINDE TAK FOR HJÆLPEN.. Nu forstår jeg det meget bedre ! 


Skriv et svar til: SRP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.