Matematik

Diameteren

17. december 2011 af Habiiiiiiii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. har brug for hurtig hjælp

Råvaretanken kan indeholde 125m^3 og har en højde på 10 m, der er sammensat med 1500mm i keglespidsen og 8500mm i den cylinderiske del. spørgsmålet er:

Hvad er diameteren i tanken?

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af hej2010 (Slettet)

er der nogle billeder af nogle figurer i din bog ?


Svar #2
17. december 2011 af Habiiiiiiii (Slettet)

Det er en almindeligt cylinder med keglespids og jeg kender ikke radiusen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi regner i m.
 

Cylinderdelen: Vc = pi*r^2*h = pi*r^2*8,5
 

Kegledelen: Vk = 1/3*pi*r^2*h = 1/3*pi*r^2*1,5
 

Vc + Vk = pi*r^2*(8,5+1,5/3) = pi*r^2*9 = 125
 

r^2 = 125/(9*pi)
 

r = +/(-) V(125/(9*pi)) = 2,1026 m
 

Diameteren = 2*r = 4,2052 m

;-)


Svar #4
18. december 2011 af Habiiiiiiii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Diameteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.