Matematik
regneregler for sumtegn
Hejsa,
hvis jeg har: sum(x i , i=1 to 1) ≤ sum(x i , i =1 to 2) og foretager omskrivningen:
sum(x i , i=1 to 1) - sum(x i , i=1 to 1) ≤ sum(x i , i =1 to 2) - sum(x i , i=1 to 1) =>
0 ≤ sum(x i , i=1 to 1)
er det så gyldigt ?
Det jeg egentlig spørger om er, når man trækker to sumtegn fra hinanden må så bare trække grænserne fra hinanden ?
Svar #1
17. december 2011 af SuneChr
Man kan altid, for at være sikker, opskrive de første og sidste led under Sigma
f.eks. giver j=1∑8 aj - j=2∑5 aj = j=1∑1 aj + j=6∑8 aj
Skriv et svar til: regneregler for sumtegn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
