Fysik

Matrix-algebraen

18. december 2011 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg ønsker hjælp til Lorentz-transformationen udtrykt indenfor matrix-algebraen.

Jeg er gået virkelig i stå med min opgave.

Hvordan kan jeg lave/forklare en lineære afbildning med koordinatfremsstillingen for en lineære vektorfunktion?

Hvad betyder lineære afbildning i det hele taget?

Jeg har læst i min bog, men har stadig svært ved at forstå det.

 

 

I sammenhænge med Lorentz-transformationen, skal jeg så burge noget med dens inverse også?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

En lineær afbildning f på et vektorrum (V,L) opfylder

f(αx + βy) = α·f(x) + β·f(y)

for alle α, β ∈ L og alle x , y ∈ V .


Svar #2
18. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Jeg forstår ikke dine forklaringer. Vil du ikke uddybe lidt mere?

Hvad betyder f(αx + βy) = α·f(x) + β·f(y). Jeg har ikke kendskab til matrix. Prøver at læse om det, men så forstår jeg heller ikke...


Svar #3
18. december 2011 af RYETAYET (Slettet)

Hvis vi har lorentz-transformationens koordinater:

x'=..

y'=..

z'=..

t'=..

Så kan vi skrive det op som matrix og få en matrix A.
Nu har vi netop én matrix-fremstilling.

For at lave en afbildning, skal man så ikke have flere matricer?

Hvad mener du med vektorrum (V,L)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der indgik ingen matrix i forklaringen af egenskaberne for en lineær afbildning i #1.


Skriv et svar til: Matrix-algebraen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.