Fysik

fart/acceleration

20. december 2011 af ColaHoliker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave i naturvidenskab og jeg mangler lidt hjælp. jeg vil gerne beregne den kinetiske energi på noget vand der løber ned igennem drænskakten på en dæmning, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det.

længden fra turbinen og til vandoverfladen er 20m, den potentielle energi er 2946 kJ og vægten på vandet er 15.000 kg. Accelerationen er vel bare 9,82 m/s^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af peter lind

Du skal nok regne med at den kinetiske energi ved udløbet = den potentielle energi ved indløbet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2011 af hesch (Slettet)

I vandkraftværker føres vandet fra dæmning til turbine gennem lukkede rør. Disse er til ehver tid fulde af vand, der ved turbinen er under voldsomt tryk. Det er i vandtrykket, at energien er gemt, der er ikke meget fart i vandet, der jo i høj grad er bestemt af rørdiameteren.

Spørgsmålet er nu, om din drænskakt er fuld af vand? I så fald foretages beregning ved Energi=tryk*volumen, og Effekt= tryk*volumen/sek. Du kan derved foretage beregning, alene ved potentiel energi, ( faldhøjde, tryk ).


Skriv et svar til: fart/acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.