Matematik

pH log(c)

28. december 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pH-værdien, der defineres som
pH = - log(c) ,
hvor c betegner koncentrationen af H3O
+-ionen og måles i mol/L (mol pr. liter).
a) Bestem koncentrationen c i en væske med pH = 2,2 .
b) Gør rede for, at hvis koncentrationen c i en væske gøres 100 gange større, vil
pH blive formindsket med 2 .

 

 

Please hjælp mig, den her opgave forstår jeg slet ikke.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2011 af mathon

a)

                          [H3O+] = 10-pH


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2011 af mathon

b)

                     pH1 = -log([H3O+]1)

                     pH2 = -log(102·[H3O+]1)  = -(log(102) + log([H3O+]1))  = -(2 + log([H3O+]1))  =  -2 - log([H3O+]1) =

                                                                                              - log([H3O+]1) - 2  =  pH1 - 2                                              


Skriv et svar til: pH log(c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.