Matematik

Trigonometrisk ligning

28. december 2011 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Betragt følgende ligning:

f(x) = sin(2x) + x

for 0 ≤ x ≤ π.

Først skal jeg bestemme monotoniforholdene for f; det har jeg gjort. Der gælder, at

f er voksende på intervallet [0, π/3],
f er aftagende på intervallet [π/3, 2π/3],
f er voksende på intervallet [2π/3, π].

Dernæst skal jeg løse ligningen

f(x) = 9/5.

Her er jeg "blank", så enhver hjælp vil blive værdsat. Dog antyder en indtegning af grafen for f i et CAS-program, at ligningen har 3 løsninger.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f(x) = 9/5 kan kun løses ved brug af et CAS-program.


Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.