Matematik

Hjælp til decimaltal

29. december 2011 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. 
Er der nogle der kender en særlig metode/måde til at dividere med decimaler? F.eks. 5,4:10 eller 0,18 : 6 osv. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2011 af CookieXXD (Slettet)

Hej.

Jeg dividere mine opgaver, som om der ingen deciamltal var. Til sidst, sætter jeg kommaet på.

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jep. Fjern kommaet i 5,4. Nu står der 54 / 10, og ryk kommaet én gang til venstre efter du har divideret: 0,54


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. december 2011 af SuneChr

Ved at forlænge brøken med den nødvendige 10´tals potens således at begge kommaer forsvinder, kan divisionen herefter foretages med kun hele tal.

En brøks værdi forandres ikke ved at multiplicere med samme tal i tæller og i nævner. 


Svar #4
30. december 2011 af Goldstonee (Slettet)

Tusind tak for hjælpen og rigtig godt Nytår! :-)


Svar #5
30. december 2011 af Goldstonee (Slettet)

Men hvordan ved man hvor kommaet skal stå efter jeg har regnet divisionstykket? (-:

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2011 af 123434 (Slettet)

5,4/10=0,54

Gang med 10 begge sider af divisionstegnet.

54/100=0,54

og 0,18/6

Det er en måde at gøre det på.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2011 af SuneChr

# 0  Eksemplet du nævner    0,18 : 6  kan omskrives       0,18·102·10-2 : 6  =  18·10-2 : 6

=     3·10-2    =    0,03


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Resumé:

Gør BEGGE tal 10,100,100 gange større således at kommaet netop forsvinder

Regn

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2011 af micerdenseje (Slettet)

sådan som jeg gør det
( fjerner komma)

54 : 10 =  0,54

hvis du så ganger eller dividere så skal du bare tælle hvor mange tal der er foran kommaet også sætter du komma.

( hvis der nu er to tal foran kommaet så tæller du bag fra også sætter du komma efter det andet tal)


Skriv et svar til: Hjælp til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.