Fysik

Meteornedslag

31. december 2011 af sweety58 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at beregne meteorens kinetiske energi inden nedslaget, når jeg har følgende data:

Masse jernkugle: 16,7 g
Diameter kugle: 1,2 cm
Rumfang kugle: 4/3*π*r^3= 0,904327 cm^3
Radius af krateret (volden) ved 1 m højde: 4,95 cm

Densiteten af sand:
Glas: 104 g
100 mL sand
Glas med sand: 262,8 g
Sand: 104 g – 262,8 g =158,8 g
Massefylde=masse/rumfang=158,8g/(100mL )=1,588 g/ml


Svar #1
31. december 2011 af sweety58 (Slettet)

Eller hjælpe mig med at finde en formel for udregning af energien? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må kende en sammenhæng mellem kraterets radius og den samlede kinetiske energi i det nedfaldende meteor? Hvad skal du bruge oplysningerne om sandet til? Formuler hele opgaven.


Svar #3
02. januar 2012 af sweety58 (Slettet)

Altså i øvelsesvejledningen står der at "meteorens energi ved nedslaget er proportional med radius af krateret i fjerde potens"
 

Ekin= ρ * π/3 * r^4 = k*r^4

hvor rho er densiteten af materialet der løftes, og det er det der skal undersøges i forsøget..

 

Så er spørgsmålet så, hvordan beregner vi os frem til meteroens kinetiske energi inden nedslaget?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er altså tale om et eksperiment, hvor man lader en kendt kugle falde fra forskellige højder ned mod et sandunderlag?

Kender man faldhøjden, kan man beregne kuglens kinetiske energi ved nedslagstidspunktet. Den er jo lig med kuglens ændring i potentiel energi.


Svar #5
07. januar 2012 af sweety58 (Slettet)

altså dvs. jeg skal bruge formlen Epot=m*g*h, da jeg kender højden?


Skriv et svar til: Meteornedslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.