Matematik

decimal ---> brøk?????

03. januar 2012 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan er det lige det med decimal ---> brøk?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Eks.

0,26 er svarende til 26 %

de 26 % er det samme som 26/100

 

Se matematik noter på http://gymnoter.dk/matematik.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2012 af den første mohikaner

Du laver bare en brøk med decimaltallet i tælleren og et 1-tal i nævneren.

eks 0,316/1

dette er en brøk!

Hvis du gerne vil have heltal i din brøk kan du forlænge brøken.

eks 0,316/1 * 1000/1000 = 316/1000  = 79/250

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Decimalbrøker er brøker med nævner 10n, der er skrevet med decimaler efter komma i stedet for brøkstre.

0,1  et ciffer efter komma betyder 1/101 = 1/10

0,03 to cifre efter komma betyder 1/102 = 1/100

,...    5 cifre efter komme betyder  ... /105 =   ... /100000

Decimalerne er blot tælleren (skrevet efter kommaet) hvilket er nemmeren end at skrive både tælleren brøkstrege og nævneren (der består af et te-tal med nuller efter). på end at skrive


Skriv et svar til: decimal ---> brøk?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.