Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hvordan findes-Inverse markedsefterspørgelse

04. januar 2012 af --Mee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har to inverse efterspørgselsfunktioner, hvordan beregner man så den samlede markedsefterspørgsel?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2012 af Walras

Gør det samme som i link.


Svar #2
04. januar 2012 af --Mee (Slettet)

Jeg er stadig lidt i tvivl. I opgaven oplyses. Det er et marked med to forbrugere. deres inverse efterspørgselsfunktioner er:

P1 = -0,5Q+10

P2: -0,25Q+10

 

Hvad er det præcis jeg skal gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. januar 2012 af Walras

Du skal lægge mængderne sammen jo. Så først skal du have et udtryk for mængden i begge kurver, dvs isoler Q. Læg derefter de to efterspørgselskurver sammen. Så har du den fælles efterspørgselskurve. For at få den inverse isolerer du da P.


Svar #4
04. januar 2012 af --Mee (Slettet)

Har du beregnet den? Jeg får noget med samlet = 10-0,22p


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. januar 2012 af Walras

P1=-0,5Q1+10 <=> Q1=20-2P1

P2=-0,25Q2+10 <=> Q2=40-4P2

så den samlede efterspørgselsfunktionen er

QF=Q1+Q2=20-2P1+40-4P2=60-6PF,

idet P1=P2. Den samlede efterspørgselsfunktion kan omskrives, så

PF=10-1/6QF


Skriv et svar til: Hvordan findes-Inverse markedsefterspørgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.