Fysik

omskrivning af idealgasligningen

05. januar 2012 af Andretti (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave der lyder således.

opg 2 Under normale omstændigheder opfylder de fleste gasarter idealgasligningen:

p·V=n·R·T

Brug de to sammenhænge i opgave 1 til at vise at densiteten af en gasart kan skrives som:
ρ=M/R·p/T

Husk forskellen på ρ (rho) densitet og det almindelige p for pressure.

Sidder sgu lidt fast så håber der er en venlig sjæl der gider hjælpe mig :)

mvh

Andreas

 

Her er formlerne fra opg 1 som skal bruges i opg 2

For alle stoffer (faste stoffer, væsker og gasarter) gælder følgende sammenhænge:

ρ=m/V
og
m=n·M

Forklar de to sammenhæng med ord og angiv SI-enhederne på alle indgående størrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2012 af WHiP (Slettet)

p*V=n*R*T

i de to formler  for rho og masse isoleres stofmængden og volumen.

V=m/ρ og n=m/M

Indsæt disse i den øverste formel

p*m/ρ=R*T*m/M

Prøv selv at isolerer videre herfra


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2012 af mathon

     

               p·V = m/M · R·T

               p·M/(R·T) = m/V = ρ
 

               ρ = p·M / (R·T)

              


Svar #3
05. januar 2012 af Andretti (Slettet)

Super tak for hjælpen det virker så nemt når man nu ser svaret :)


Skriv et svar til: omskrivning af idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.