Matematik
Spg til beviser
13. juni 2005 af
Sabrina (Slettet)
Så er det sidste eksamen i morgen - matematik 1-årigt højniveau. Jeg har dog nogle spørgsmål, som jeg tumler lidt med:
1) Har en funktion og dens stamfkt samme definitionsmængde?
2) Hvis man tegnede grafen for 1/g(y) i et alm. koordinatsystem, vil den så svinge næsten som 1/x?
3) Hvorfor skal h være positiv for at foretage følgende omskrivninger:
kvadratrod(h^2+(delta y)^2) =
kvadratrod(h^2*(1+(delta y/h)^2) =
h * kvadratrod(1+(delta y/h)^2)
4) For at svare på dette spg. kræver det nok, at man har bogen el. kender beviset. Det er beviset for, at A'(x)=f(x)
Hvordan beviser man det, hvis f ikke er voksende?
Kan ikke forstå det, der står øverst s. 24 i min bog nemlig.
Håber på lidt venlige indlæg :)
1) Har en funktion og dens stamfkt samme definitionsmængde?
2) Hvis man tegnede grafen for 1/g(y) i et alm. koordinatsystem, vil den så svinge næsten som 1/x?
3) Hvorfor skal h være positiv for at foretage følgende omskrivninger:
kvadratrod(h^2+(delta y)^2) =
kvadratrod(h^2*(1+(delta y/h)^2) =
h * kvadratrod(1+(delta y/h)^2)
4) For at svare på dette spg. kræver det nok, at man har bogen el. kender beviset. Det er beviset for, at A'(x)=f(x)
Hvordan beviser man det, hvis f ikke er voksende?
Kan ikke forstå det, der står øverst s. 24 i min bog nemlig.
Håber på lidt venlige indlæg :)
Svar #1
13. juni 2005 af frodo (Slettet)
1) Ja
2) kommer jo stærkt an på hvad g er for noget
3) fordi kvdrod(h^2)=|h|, og i den omskrivning skrives der blot h, oh numerisk af noget positivt og det positive selv er det samme.
4) tja.
2) kommer jo stærkt an på hvad g er for noget
3) fordi kvdrod(h^2)=|h|, og i den omskrivning skrives der blot h, oh numerisk af noget positivt og det positive selv er det samme.
4) tja.
Svar #2
13. juni 2005 af Sabrina (Slettet)
Jeg har lige endnu et spørgsmål (måske nok det vigtigste):
6) Hvis jeg har y'=ke^cx og jeg differentierer og får y''=kce^cx.
Skal jeg så bruge <=> eller blot => imellem de to udregninger?
Er i tvivl om jeg kan gå 'til venstre', da der så vil komme en konstant på, ikke sandt?
6) Hvis jeg har y'=ke^cx og jeg differentierer og får y''=kce^cx.
Skal jeg så bruge <=> eller blot => imellem de to udregninger?
Er i tvivl om jeg kan gå 'til venstre', da der så vil komme en konstant på, ikke sandt?
Svar #3
13. juni 2005 af frodo (Slettet)
=>, da du ikke uden videre kan gå tilbage til den oprindelige ligning igen. Det ville i såfald kræve en tredje konstant
Skriv et svar til: Spg til beviser
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
