Fysik

hvad er hydrogen?

06. januar 2012 af shakerxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

vi skal i fysik lave en fremlæggelse om det forskellige grundstoffer i det periodise system.

Jeg har fået brint, og mange vil måske sige det er det nemmeste, men da jeg ikke har en så stor forståelse for fysik køre jeg lidt rundt i det med protoner osv. 

Vi skal svare på disse spørgsmål, men må selvfølgelig gerne skrive mere: 


1 Du skal fortælle hvilke oplysninger stoffets placering i det periodiske system kan give.

2 Du skal komme med et resumé af stoffets historie.

3 Du skal beskrive hvordan stoffet bruges i dag – nævn mindst 2 funktioner fra hverdagen

Er der nogen som lige er friske og klar på at hjælpe? det ville være super dejligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af den første mohikaner

Det er ihvertfald nogle spørgsmål der er ret lette at finde svar på via Google, Wikipedia etc. Så det synes jeg du skal gøre :)

 

nogle tilfældige facts her.

Et stofs kemiske egenskaber afgøres i høj grad (men ikke kun) af antallet af elektroner i den yderste skal. Hydrogen er det mest almindelige grundstof i det synlige univers. Det danske ord brint stammer fra H.C. Ørsted, som blandt andet også introducerede navnet ilt (O).

Brint er den store joker i den fremtidige energiforsyning. Brint har et stort potentiale til lagring af energi. Med den nuværende teknologi er det meget besværligt at lagre energi fra fx vindmøller via brint. Man kan komprimere brint eller fryse det ned til nær det absolutte nulpunkt. På den måde fylder det mindre og ville kunne bruges i fx brintbiler. Det eneste "affaldsstof" fra sådanne biler ville være rent drikkeligt vand. Læs eventuelt om brænselsceller. Brænselsceller udnytter den kemiske energi i brinten direkte, og er derfor ikke bundet i virkningsgrad af Carnot-ligningerne.

 

Som sagt er det bare rigtig upraktisk at lagre brint med den nuværende teknologi. Energiregnskabet bliver rigtig dårligt, når brinten skal komprimeres eller fryses ned. Faktisk er der mere brint i en liter vand end en liter flydende brint. Man eksperimenterer med blandt andet "metalhydrider", som er en kondensat, hvori brint kan lagres og udvindes uden det store energispild.

 

Mængden af brint har stor betydning for diverse brændslers brændværdi. Benzin er det alment tilgængelige brændsel med den bedste brændværdi per volumen (liter). Derfor er det også så svært at finde et konkurencedygtigt alternativ. Naturgas vil have en højere brændværdi per mol, men igen er det upraktisk at det fylder så meget.

 

Husk, hvis du skriver om brintsamfundet, at der findes ingen "brintfelter", ligesom der findes oliefelter. Så ren brint er en teknologi og ikke en naturressource ligesom olie og gas.

 

Håber du kan bruge det til noget.

Der findes rigtig mange ting du kan komme ind på med hydrogen.

 

 

 

 


Skriv et svar til: hvad er hydrogen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.