Fysik

Hvilespænding - elektricitet

07. januar 2012 af DRWHO (Slettet)

Hej folkens, har problemer med en opg. som jeg håber I kan hjælpe mig lidt med

Birgitte har et batteri med hvilespændingen U0 = 4,5V. Den forbindes til pære med resistansen 8,00 Ω, når den lyser. Spændingsforskellen over batteriets poler er 4,34 V.

a. beregn batteriets indre resistans?

Hvordan gøres dette - hvilken formel skal jeg bruge?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af peter lind

Du skal bruge Ohm's lov. Først find strømstyrken gennem pæren og dermed også gennem batteriet.  Find spændningsfaldet i batteriet på grund af den indre modstand og brug dette samt strømstyrken til at beregne den indre modstand.


Svar #2
07. januar 2012 af DRWHO (Slettet)

dvs.

I = U/R = 4,35 V / 8 ohm = 0,54 A

U0 = Ri*I+Up <=> Ri = U0/I - Up = 3,92586 ohm?

Angående det du skrev er jeg med i første linje, men hvad mener De, når jeg skal finde spændingsfaldet i batteriet? Har nemlig ingen oplysninger om det...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2012 af peter lind

Jeg mener U0-Up


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2012 af mathon

                    I = Upol / R = (4,35 Ω·A) / (8 Ω) = 0,54375 A

                    Ri = (Uo - Upol) / I = ((4,5 V) - (4,34 V)) / (0,54375 A) 0,29 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2012 af mathon

rettelse

                    I = Upol / Ry = (4,35 Ω·A) / (8 Ω) = 0,54375 A
 


Svar #6
07. januar 2012 af DRWHO (Slettet)

OK

Mange tak begge to!


Skriv et svar til: Hvilespænding - elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.