Matematik

1/3(x-4)-1=x+2???

08. januar 2012 af sejreje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Og 2+x/5-6=5x-1

 

Det er først gang jeg har ligninger med brøker so help me


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af mathon

 

                         2 + (x/5) - 6 = 5x - 1                   reducer på venstre side

                         ((x/5) - 4) = (5x - 1)                    multiplicer med 5

                         5·((x/5) - 4) = 5·(5x - 1)              den distributive lov

                         (x - 20) = (25x - 5)                      parenteserne hæves

                         x - 20 = 25x - 5                           og du ta'r over

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2012 af mathon

                             

                    ((1/3)(x-4) - 1) = (x+2)                    multiplicer med 3

                    3·((1/3)(x-4) - 1) = 3·(x+2)             den distributive lov

                    ((x-4) - 3) = (3x+6)                         parenteserne hæves

                    (x-4) - 3 = 3x+6

                    x - 4 - 3 = 3x+6                              og du ta'r over

 


                                     


Svar #3
08. januar 2012 af sejreje (Slettet)

ganger du 3 med -1 også? 

jeg tænkt på at gange med 3 på begge side  3* 1/3 (x-4) -1 =x + 2*3

så forsvinder de 3èr sammen også har vi tilbage 1 (x-4)-1= 3x+2 <=> 

                                                                                       (x-4)-1 = 3x+2    <=>  -x+-4=3x+2??

 

Den anden ligning har jeg skrevet forkert eller du så det anderledes .

  (2+x)/5-6=5x-1 sku der stå

jeg fik det til x=1/4  kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2012 af mathon

                         ((2 + x)/5) - 6) = 5x - 1                   multiplicer med 5

                         5((2 + x)/5 - 4) = 5·(5x - 1)             den distributive lov

                         ((2 + x) - 20) = (25x - 5)                 parenteserne hæves

                         (2 + x) - 20 = 25x - 5                            

                         2 + x - 20 = 25x - 5                        og du ta'r over

                                               


Skriv et svar til: 1/3(x-4)-1=x+2???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.