Matematik

trigonometri

09. januar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

En trekant ABC, hvor  A = 53,8° og AB = 5,5 . Arealet af trekant
ABC er 24,4.
a) Bestem AC og BC .

 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Du skal anvende din arealformel indenfor cos- sin- og tangensrelationer.


Svar #2
09. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

Tak.

jeg prøver igen...

Hvordan gør jeg spø. #1??


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Areal = ½*produktet af 2 sider * sinus til mellemliggende vinkel, som peter lind så flot skrev engang.

Altså:

24.4=0.5*5.5*AC*sin(53.8), hvis du isolerer AC så finder du sidens længde.

 


Svar #4
10. januar 2012 af JTPUK (Slettet)

Ok det gav lidt mere mening... nu kommer det dumme sprøgsmål fra mig så... hvordan isoler jeg AC?


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.