Matematik

Reduktion igen

09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Jeg har lige ENDNU et matematik spørgsmål, om reduktion

Er følgende stykker reduceret rigtigt:

6x-3y-3x-2y = 3x-y ??

6x-2*(4-x) = 7x-8 ??

Er dette stykke rigtigt:

(-5)*(-3)-15 = 0 ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2012 af Walras

1) Forkert.

2) Forkert.

3) Korrekt. 


Svar #2
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Okay, tak :) Har du tid til at forklare hvordan de to øverste løses?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. januar 2012 af Walras

Jeg tror sagtens, at du kan løse dem, hvis du lige kigger på den en ekstra gang. :-) For eksempel kan det måske være værd at huske, at -1-1=-2 og 2(1-x)=2-2x for at give nogle andre taleksempler.


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

6x-3y-3x-2y = 3x-5y

6x-2*(4-x) = 8x-8

Er dette stykke rigtigt:

(-5)*(-3)-15 = 0 Det er rigtigt


Svar #5
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Arg, Musling14 kom mig i forkøbet! Men Walras, tak for dit gode og brugbare svar, jeg brugte lige 5. min ekstra, og fik derved de korrekte resultater! Jeg tænkte på, er der nogle "huskeregler" for hvornår man skal gange ind i en parantes, hvornår tallene skifter fortegn osv? Det kan jeg nemlig aldrig huske? Tak igen!


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. januar 2012 af Walras

Du skal bare kunne dine parentesregneregler. Der er som intet, der bare skifter fortegn. Der er en regel, der siger, at

a*(b±c)=a*b±a*c,

Så skal du blot huske, at (+)*(+)=(+), (-)*(-)=(+) og (+)*(-)=(-).


Svar #7
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Det var lige det, jeg mente! Tak skal du have! Har forresten dømt alle dine svar brugbare - haha ;-) God aften!


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. januar 2012 af Walras

Tak. ;)


Skriv et svar til: Reduktion igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.