Matematik

Mellemregning??

09. januar 2012 af Rpattz8D (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.
jeg har fået den her opgave, og jeg forstår sempelthen ikke hvordan jeg skal skrive mellemregningen.
Opgaven lyder sådan her:

Rytterne skal trække lod mellem et antal heste.
antallet beregnes således:

1 Hest pr. 2 ryttere +
1 hest pr. påbegyndt gruppe af 10 ryttere.

Hvor mange heste skal der være til 22 ryttere?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af SuneChr

Vi har 22 ryttere.

De 2 første ryttere tildeles 1 hest

De næste 10 ryttere tildeles 1 hest

De sidste 10 ryttere tildeles 1 hest

I alt 3 heste til de 22 ryttere.

(Havde der blot været én rytter mere, havde dét udløst en hest til).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den første betingelse giver 22ryttere·(1hest/2ryttere) = 11 heste

Den anden betingelse giver 22ryttere·(1gruppe/10ryttere) = 22/10gruppe = 2 2/10 gruppe , der runder op til 3 grupper.

I alt skal der være 11+3 heste = 14 heste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg tror, at vi kan konkludere, at opgaven ikke er formuleret på den klareste måde, siden den kan fortolkes på flere forskellige måder. Her er en flere år gammel tråd, hvor den også blev diskuteret:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=658924#658938


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Opgaven er efter min mening helt klart formuleret og løsningen er naturligvis 14 heste -


Skriv et svar til: Mellemregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.