Matematik

Blækregning! 8-9 klasses niveau

22. marts 2009 af linemedgule (Slettet)

Heejsa :D

Jeg skal lave blækregning til i morgen og kan ikke finde ud af denne opgave:

Rytterne skal trække lod mellem et antal heste.
Antallet beregnes således:

1 hest pr. 2 rytter +
1 hest pr påbegyndt gruppe af 10 ryttere.

hvor mange heste skal der være til 22 ryttere?

på forhånd tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan sige, at 1 hest pr. 2 ryttere er det samme som ½ hest pr rytter (matematisk betragtet).


Svar #2
22. marts 2009 af linemedgule (Slettet)

dvs 11 heste eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2009 af prinsessechristie (Slettet)

hej. den bækregning havde jeg for et par måneder siden, og jeg fik den rigtig ved at skrive således:

ryttere: 22*2 = 11 heste pr. 2 ryttere.

22 ryttere = 3 grupper.

3 grupper = 3 heste.

11 + 3 = (resultat af opgaven)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af prinsessechristie (Slettet)

og den var rigtig.


Svar #6
22. marts 2009 af linemedgule (Slettet)

wow tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2009 af prinsessechristie (Slettet)

så lidt :)


Skriv et svar til: Blækregning! 8-9 klasses niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.