Fysik

Kraterdannelse

11. januar 2012 af Lynd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg er igang med at skrive en rapport over et forsøg jeg har lavet omkring dannelse af meteorkratere.

Teorien siger at:

Ekin = ρ * π/3 * r^4 = k * r^4

Hvor ρ er densiteten af materialet der løftes (som er beregnet til 1250 kg/m^3), og r er kraterradius. Dvs. at energien ved nedslaget er proportional med radius af krateret i fjerde potens og omvendt at radius er proportional med Ekin opløftet i potensen (1/4).

Jeg har afbildet r som funktion af Ekin^(1/4) for at få den mindste måleusikkerhed - men hvordan kan jeg så finde proportionalitetskonstanten ved hjælp af min graf? Bliver jeg nødt til at afbilde Ekin som funktion af r^4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af peter lind

Nej y= k*x4 <=> x = (y/k)1/4 = k-1/4*y1/4 x >0


Svar #2
11. januar 2012 af Lynd (Slettet)

Hvordan finder jeg så k? Ved at sige (k^(-1/4))^(-4), eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af peter lind

Du har en graf hvor Ekin1/4 = k1*r der gælder så Ekin  = k14*r4 = k*r4


Svar #4
11. januar 2012 af Lynd (Slettet)

Tak for svaret, men kan slet ikke få det til at passe med mine resultater. Jeg får en k værdi, der er k = 403852 og jeg har regnet i SI-enheder så det burde ikke være et så stort tal. Jeg skal kunne sammenligne det med den proportionalitetskonstant, som jeg kan beregne ud fra densiteten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2012 af peter lind

Det er jo svært at svare på, når man ikke kender noget som helst til projektet


Skriv et svar til: Kraterdannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.