Fysik

Solen og fussionprocesser

11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

hej jeg har denne opgave for men kan ikke finde ud af det, jeg ved at der er også en abden der har lagt den ind men der ikke nogen der har givet hjælp

opgave 1,3

I dag ved vi, at Solens energi kommer fra fusionsprocesser. Hver gang atomkerner smelter sammen, afgiver de energi og mister en smule af deres masse. Ifølge Einsteins masse–energi–relation er sammenhængen
mellem den forsvundne masse Δm og den opståede energi ΔE
                     ΔE = Δm · c2
Størrelsen c er lysets hastighed og c = 3,0·108 m/s.


a) Hvor mange tons mister Solen af sin masse hvert sekund på grund af fusionsprocesserne (Solen udsender en samlet effekt på 3,85·1026 W)?


b) Hvor stor en del af sin samlede masse har Solens mistet i sin levetid på 4,7 milliarder år?

Nogen der vil hjælpe mig med opgaven?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) I tiden t ( = 1s) udsender Solen energien

E = P · t

hvor P er den angivne effekt.

Løs nu ligningen

E = Δm · c2 = P · t

til at beregne den masse Δm , der omdannes til energi hvert sekund .

b) Gang denne masse (pr sekund) med Solens samlede levetid.


Svar #2
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

hvis man løser ligningen får man så ikke: Δm=(p*t)/c2 , og hvis man sætter det ind i ligningen kan man får det, men jeg  ved ikke hvad tiden skal være. så det eneste der er opgivet er P=3,85*1026w og at c=3,0*108m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som angivet i #1 er tiden t = 1s . Man får så

E / t = P / c2


Svar #4
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

Ok tak, Er det så sådan det skal regnes ud?

a) Så det jeg har gjort er at 3,85*1026 J/s/ (3,0*108m/s)2= 4,3*109m/s

b) 4,3*109*4,7*109 =2,01*109 masse( måske)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) er korrekt for talværdien, men enheden er i skoven. Din enhed er enheden for en hastighed.

b) Din enhed er ikke korrekt. Hint: indsæt tiden i en enhed, der passer til svaret i a) .


Svar #6
11. januar 2012 af nadja4 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen vil prøve at kigge på det i skolen i morgen kan ikke lave mere i dag;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2015 af PeanutButterJelly (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til a), hvor bliver \Deltam af i ligningen???


Skriv et svar til: Solen og fussionprocesser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.