Fysik
Fluxtæthed i hesteskomagnet
Er der nogen som har en formel for hvordan man beregner fluxtætheden i en hesteskomagnet? :)
Svar #1
11. januar 2012 af amhve (Slettet)
Nu ved jeg ikke hvilke oplysninger du har men du kan bruge denne :)
B=FM / I *L
hvor I= strømstyrken og L= udsvinget
Svar #2
13. januar 2012 af hesch (Slettet)
Jeg ved heller ikke hvilke oplysninger du har, om det er en permanent magnet eller det er en elektromagnet, om der er et jern-åg for enden ef magneten, osv. Men lad mig antage, at det er en elektromagnet med jern-åg, og du kan måle længden af middelvejen i den magnetiske kreds ( målt gennem midten af magneten og åget ). Her kan du bruge:
∫ H • ds = N * I ( vistnok en af Amperes love )
Integralet er et cirkulationsintegral eftersom alle magnetfelter er cirkulationsfelter. H er en vektor der et givet sted angiver feltstyrke og retning for H-feltet. s er en vektor, der er et givet sted angiver integrationsretningen. N er vindingstallet, I er strømstyrken. N * I er det antal ampere-vindinger, der går gennem den flade, som integrationsvejen udspænder. Du vælger en integrationsvej, der følger middelvejen gennem magnet og åg.
N * I beregnes.
Hvis det antages, at ågets tværsnitsareal og magnetiske permeabilitet er det samme som magnetens, vil styrken af B-feltet og dermed af H-feltet være konstant rundt langs integrationsvejen, eftersom:
B = μ0 * μr * H, μ0 = 4 * π * 10-7 ( permeabilitet i vacuum ), μr = ca. 1000 for jern ( relativ permeabilitet ).
∫ H • ds kan nu beregnes som H * s, hvor s er længden af middelvejen, idet det antages, at H og ds er parallelle, altså:
H = N * I / s.
B beregnes ud fra B = μ0 * μr * H.
Er der ikke åg på magneten, er sagen mere kompliceret.
Skriv et svar til: Fluxtæthed i hesteskomagnet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
