Matematik

Sandsynlighed

12. januar 2012 af Rselmer (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder med en opgave jeg har lidt svært ved at løse, håber i kan hjælpe:

Kent planter 5 træer på række, han får at vide at to af træerne vil gå ud. Hvor stor er sandsynligheden for at to træer ved siden af hinanden går ud?

Facitlisten siger at svaret er 40%


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

Skriv alle muligheder op:

x : levende træ

o : dødt træ

x x x o o

x x o x o

x o x x o

o x x x o

x x o o x

x o x o x

o x x o x

x o o x x

o x o x x

o o x x x

10 muligheder i alt. I 4 af dem går to træer ved siden af hinanden ud. 4 / 10 = 40 %

Der er formentlig en nemmere løsning, men det er en løsning :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2012 af Zalam (Slettet)

Løsningen er implicit givet.

Da han planter 5 træner og 2 vil gå ud gælder: 2/5 = 40% går ud og dermed også 1-40% = 60% vil ikke gå ud


Svar #3
12. januar 2012 af Rselmer (Slettet)

Tak for hjælpen :)
Jeg har regnet det ud således:

Antal kombinationer hvis man tager to tilfældigetræer og rækkefølgen er ligegyldig: (5*4)/2

Antal kombinationer hvor 2 træer der går ud står sammen, er 8 (har talt) men da rækkefølgen er ligegyldig deler jeg med 2: 8/2 = 4

Sandsynligheden for at to træer der står ved siden af hinanden går ud er dermed: 4/10 = 40 %


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.