Matematik

To ukendte sider

14. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej -
Nogle, som har et forslag til denne opgave?

 

Beregn ud fra figuren de to ukendte sider AB og CB i trekant ABC, når AC = 6, DB = 5, EB = 6 og ED = 4.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af nielsenHTX

hvilke vinkler kender du i trekanten?

bedre upload figuren.....


Svar #2
14. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Ingen af vinklerne af oplyst - hvilket jeg heller ikke tror er nødvendigt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2012 af nielsenHTX

#2

prøv at uploade figuren....


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2012 af volcom1

Det er svært at hjælpe når man ikke ved hvor D og E er placeret. Hvilke små trekanter dannes i den store osv? Du skal formentlig have fat i noget Cos-relation hvor man kan beregne en vinkel ud fra tre sider i den lille trekandt og så anvende den nye vinkel til at bestemme længde du ønsker


Svar #5
14. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

her

Vedhæftet fil:To 2 ukendte.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2012 af nielsenHTX

der gælder at trekant ABC og trekant BDE er ensvinklede

altså er forskellen mellem deres sider en skalar/forhold.

AC / DE = 6/4 =1,5 altså er siderne i trekant ABC 1,5 gange så lange som trekant BDE.

 

 


Svar #7
14. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men er det forklaringen på opgaven? at CE og AD er 1,5?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. januar 2012 af nielsenHTX

# 7 ....gange så lang.

altså er AB 1,5 gange så lang som BD

AB=5*1,5=7,5


Svar #9
15. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, og så er CB = 6*1,5 = 9?


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. januar 2012 af nielsenHTX

#9 ja det er korrekt


Svar #11
15. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak for hjælpen! ;-)


Skriv et svar til: To ukendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.