Matematik

Matriksregning

14. januar 2012 af BBQ (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Jeg har lige været til eksamen i matematik, det gik fint nok lige med undtagen af en opgaven. det handler om matriksregning, jeg har simpelthen ingen ide om hvordan jeg skal løse opgave, jeg har kigget lærebogen igennem og søgt på nettet uden held. Håber der er en som kan hjælpe.

Opgaven:

En fransk vinbonde, der høster rød- og hvidvin, har fundet følgende sammenhæng mellem priser og mængde.

x= 100-2p1+p2

x2=120+3p1-5p2

Hvor x1 og p1 er henholdsvis mængde og pris for rødvin og x2 og p2 der tilsvarende størrelser for hvidvin. såvel priser som mængder er ikke negative. 

SPM1- opstil en matrikligning på formen Ap=B

P er prisvektoren p1 over p( p1 står over p2 i en parentes)

SPM2 - Find pog p2 - udtrykt ved x1 og x2 - ved hjælp af matriksregning.

 

Vh. Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

A =
-2  1
3  -5

B =
x1-100
x2-120


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2012 af SuneChr

A-1  =  1/7·(- 5  - 1)    række 1

           1/7·(- 3  - 2)    række 2

 

Vi må snart kunne forlange en bedre specialtegns grafik !


Skriv et svar til: Matriksregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.