Matematik

Parallelle planer

15. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man ud af, om planerne er parallelle. Hvis jeg ved, at den ene normalvektor er (1,1,0) og den anden (1,0,-1), hvordan kan jeg regne det ud? Vis gerne tak. Også om, hvordan de er ortogonale. Taak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

Hvis planerne er paralelle er deres normalvektorer det også. Hvis 2 vektorer er parallelle er de proportionale.


Svar #2
15. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet)

Hvordan kan et plan have vektorer? Spørgsmålet lyder

Er planerne a og b parallelle, ortogonale eller ingen af delene, når:

1) a: x+y=1  og  b: x-z=1

2) a: x-2y+z=3  og  b: x+y+z=4

3) a: x+y-2z=9  og  b: 2x-y-z=3


 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2012 af peter lind

Det har du jo selv angivet i #0. Planerne har normalvektorer.


Skriv et svar til: Parallelle planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.