Matematik

O(x) = 8000 + 600x-x^2 (Hjælp!)

15. januar 2012 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke rigtigt se mig igennem denne opgave i en aflevering jeg har for!

 

Omkostningerne O(x) kr. ved produktion af x enheder af en vare er givet ved

O(x) = 8000+600x-x2,  0 < x < 150.

 

De faste omkostninger er de omkostninger, der er uafhængige af antallet af producerede enheder, mens resten kaldes variable omkostninger. Hvilken del af funktionsudtrykket er de faste omkostninger? - og hvilken del er de variable omkostninger?

 

Bestem omkostningerne ved en produktion på 50 enheder, - og ved 51 enheder. Hvad er merudgiften ved at producere den 51. enhed?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

De faste omkostninger er dem som altid skal betales altså kan de findes ved O(0)=8000.

de variable er så 600x-x2.

 

O(51)-O(50)= ?


Svar #2
15. januar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#1


Okay, men jeg er stadig ikke helt med på det med 'enheder', 

 

O(51)-O(50)= 1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2012 af nielsenHTX

#2

O(51) betyder x=51 i O(x)

O(51)=8000+600*51-512=35999

O(50)=35500

O(51)-O(50)=35999-35500=499


Skriv et svar til: O(x) = 8000 + 600x-x^2 (Hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.