Matematik

Funktionesværdier

15. januar 2012 af SørenOlsen (Slettet)

Om en lineær funktion oplyses det, at funktionsværdien af 7 er -1, og at funktionsværdien af -3 er 4. Bestem en regneforskrift for funktionen. y-værdierne gennemløber intervallet [-1;5]. Angiv grænserne for x.
Hjææææælp.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem konstanterne for forskriften f(x) = ax + b ud fra de givne oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2012 af SuneChr

Benyt # 1 og opstil da:

- 1  =  a·7     + b

  4  =  a·(- 3) + b                    for         - 1 ≤ y ≤ 5        Hvad er da,   x ∈ ?

Løses m.h.t. a og b fås    a = - 0,5  og  b = 2,5

Forskriften er da        y = - 0,5·x + 2,5

Hvad er x, når y er - 1?  og hvad er x, når y er 5 ?    Dette er da grænserne for x.


Skriv et svar til: Funktionesværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.