Fysik

opladning

16. januar 2012 af aom10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Et batteri til en mobiltelefon får ved opladningen tilført en opladning på 3000 c.  opladningen varer 3 timer. hvilken strøm løber til  batteriet under opladningen? 

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af mathon

            Q = I·t

             I = Q / t  = (3000 As) / (3·(3600 s)) ≈ 0,28 A


Svar #2
16. januar 2012 af aom10 (Slettet)

Hvad står q l t for?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2012 af mathon

       Q er ladningen i Coulomb (C = As)


Svar #4
16. januar 2012 af aom10 (Slettet)

kk mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2017 af Monicarusak (Slettet)

Hvad er coulomb? Forstår ik rigtigt svaret...

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2017 af hesch (Slettet)

1 Coulomb er et antal elementarladninger ( fx elektroner ).

Du kan google antallet.

1 Ampere er en ladningsstrøm på 1 Coulomb/sek.  ( definition ).


Skriv et svar til: opladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.