Matematik

g^-1(1)

16. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Hvis man har en funktion og bliver bedt om at finde g-1(1) hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man løser ligningen g(x0) = 1 . Da er x0 = g-1(1) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2012 af Whut (Slettet)

#1

Må jeg spørge dig om hvordan du er kommet frem til at sige, at x0 = g-1(1) uden man kender funktionen g? Altså, kender man den almindelige funktion g, kan man ændre det til den 'inverse' funktion, der er lig med x - som du har nævnt ovenstående.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremgår af #0, at man kender funktionen g(x) og man skal bestemme g-1(1) . Det gøres ved at løse ligingen g(x0) = 1 . Hvis denne ligning har netop een løsning, er g-1(1) da lig med x0 .

g-1(1) = x0 ⇒ 1 = g(x0)


Skriv et svar til: g^-1(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.