International økonomi

Hjælp til en IØ opgave

17. januar 2012 af krilmet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Man skal læse dette og svare på A) nogle der kan hjælpe?

 

 

Der er gode tider i Danmark. Vi oplever vækst og velstand.

 

Der er fremgang i Danmark. Hjulpet på vej af skattestoppet. Og hjulpet på vej af regeringens forårspakke, hvor vi sænkede skatter og fremrykkede investeringer.

Beskæftigelsen stiger. Ledigheden falder. På godt 11⁄2 år er ledigheden faldet med over 25.000 personer. Og vi forventer, at ledigheden vil fortsætte med at falde til næste år.

Dansk økonomi er i europæisk topklasse. Overskuddet på de offentlige budgetter er det højeste i EU. Den offentlige gæld i Danmark er blandt de allerlaveste i Europa. Renten er meget lav. Inflationen er afdæmpet.

Der er solidt overskud på betalingsbalancen. Og eksporten viser fremgang. Vi har et fleksibelt arbejdsmarked og et stærkt socialt sikkerhedsnet. Vi har en stærk og konkurrencedygtig økonomi. I internationale undersøgelser ligger Danmark konsekvent blandt de mest konkurrencedygtige lande. Og Danmark er blevet kåret til det land, som har verdens bedste investeringsklima.

Regeringen vil gøre sit for at fastholde den gode danske økonomi. Med skattestoppet, der sikrer tryghed for borgere og virksomheder. Og med en ansvarlig økonomisk politik, der sikrer offentlige overskud og nedbringer gælden.

Vi må ikke falde for fristelsen til bare at bruge løs af overskuddet til forbrug her og nu. Det går ikke. Det er i gode tider, at vi skal lægge til side og nedbringe gæld. For så er vi bedre rustet, hvis der skulle blive mindre gode tider.

Vi har alt for ofte set, at de offentlige udgifter er blevet skruet i vejret. Og at skatterne så også er blevet sat op. Højere skat vil koste arbejdspladser. Derfor vil vi fastholde skattestoppet. Og vi vil sænke skatten på arbejde yderligere, såfremt vi kan tilvejebringe et økonomisk råderum.

Ikke kun økonomien har det bedre. Det har miljøet også. Luftkvaliteten er forbedret væsentligt. Badevandskvaliteten er blevet stadig bedre. Vi har fået mere skov og bedre naturbeskyttelse i Danmark.

Men selvom naturen og miljøet har det bedre, er der stadig en masse at gøre for yderligere at forbedre miljøet.

A) Gør kort rede for de vigtigste elementer i dette uddrag af talen. Hvilke billede tegner han her af dansk økonomi??


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2012 af Rosendahl9 (Slettet)

Gør kort rede for de vigtigste elementer i dette uddrag af talen. Hvilke billede tegner han her af dansk økonomi??

- Beskæftigelse: Ved at der kommer flere på det danske arbejdsmarked falder arbejdsløsheden og den danske stat får flere indtægter i de offentlige finanser. Ved at arbejdsløsheden falder, stiger forbruget og virksomheder får flere indtægter og de skal skaffe arbejdskraft. 

- vækst i Økonomien: Finanskrise er blevet et normalt ord siden 2008. flere og flere lande har problemer med deres økonomi. Ved at få lande har Økonomisk vækst, kan hjælpe flere lande til at få en positiv vækst. Vi har b.la. set det ved oliekrisen 1+2 hvor USA havde positiv vækst. denne vækst betød at flere lande fjernede sig fra underskudet siden krisen.

- Betalingsbalancen:Betalingsbalancen er vigtigt for den danske økonomi. Ved et underskud i den danske betalingsbalance skabes der gæld til udlandet og den danske stat skal bruge penge på at få afbetalt den.  

Han skaber et positivt billed om den danske økonomi. vi er i vækst og det gavner den danske befolkning. men vi skal dog huske at vi ikke skal bruge væksten med det samme, men opspare den, for økonomien kan hurtig få en negativ vækst. 

 

der skal selvfølgelig mere på, men dette er et eksempel:


Skriv et svar til: Hjælp til en IØ opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.