Matematik

Hjælp - har forsøgt

18. januar 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har fået en opgave, som jeg er lidt i tvivl om, hvordan skal regnes. Jeg skal finde en lineær sammenhæng. opgaven lyder:

Grafen er parallel med linjen med ligningen y =-x - 3 og går
gennem punktet (-2,-5), hvad er grafens funktionforskrift?

Da de er parallelle, må de have samme hældningskoefficient.
a= - 1
x=-2
y=-5

-5=-1*(-2)+b <=>
-b=5+2 <=>
b=-7

f(x)=(-1)x-7


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af mathon

          ...er OK


Svar #2
18. januar 2012 af mimok (Slettet)

mange tak


Svar #3
18. januar 2012 af mimok (Slettet)

Hvad er mest korrekt mht. paranteser i 1. led:

-5=-1*(-2)+b

eller

(-5)=(-1)*(-2)+b


Skriv et svar til: Hjælp - har forsøgt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.