Matematik

reducer

18. januar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det lige man reducer?

undskyld for mit spam idag er lige begyndt på matematik b efter nogle år væk fra skole. 

2+3(s+1) - 4(2 - s)

 

Det er vist noget med at jeg skal samle alle s erne ikke. 

så er det:

2+ 3s +1 - 8 - 4s 

men hvordan kommer jeg så videre? Hvis det overhovedet er sådan man gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af mette48 (Slettet)

2+3(s+1) - 4(2 - s)   gang 3 ind i parentesen ved at gange alle leddene med 3

gang 4 ind i den anden parentes, husk at gemme resultatet af udgangningen i en parentes, da hele resultatet skal trækkes fra

hæv parentesen, det er en -parentes så fortegnene skal ændres, når parentesen fjernes

saml s

a(b+c) = a* (b+c) = (ab+ac)

(a-b)=a-b

-(a-b+c) = -a+b-c


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

For genopfriskning af reducering se:

http://www.youtube.com/watch?v=6mLTrtm68oQ

samt de andre videor om reducering.


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.